logo atletiekvereniging veteranen nederland

Volg ons op:

facebook icon

Word lid!

Terug van weggeweest " De Uilentorenloop"

Terug van weggeweest

In 2007 organiseerde avVN (Jacques van Willigenburg) de 23e en voorlopig laatste Uilentorenloop.
Gelukkig wordt deze loop in ere hersteld. Op de site van de nieuwe organisatie staat ook een historische beschrijving van deze loop, waarbij recht wordt gedaan aan de inzet van met name Jacques en avVN om deze loop tot een groot succes te maken.
Hopelijk kunnen veel avVN leden een hernieuwde kennismaking met de Uilentorenloop waarderen.

 

 

HISTORIE UILENTOREN LOOP IN LEERSUM
Hoewel het in 2023 enigszins voelt als een nieuwe start, kent de Uilentoren Loop in Leersum een zeer rijke historie. In feite brengen we een jaarlijkse traditie terug tot leven. Daarom mogen we, in overleg met de organisatoren van toen, al spreken van de 22ste editie. 

HOE DE UILENTORENLOOP OOIT BEGON IN 1976
De eerste editie van de Uilentorenloop vond plaats in 1976. In dat jaar vierde Leersum haar 750 jarig bestaan. Het initiatief voor de loop lag bij George Dietrich, hij was jaren badmeester in het Bosbad Leersum.

Na de eerste keer duurde het even voor er een tweede Uilentorenloop georganiseerd werd. Jacques van Willigenburg, inwoner van Leersum, sportjournalist en zelf fervent hardloper pakte de organisatorische draad weer op.

Meer informatie.    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer over de historie