logo atletiekvereniging veteranen nederland

Volg ons op:

facebook icon

Word lid!

Ondanks corona deelnemen aan baanatletiek

Ondanks corona deelnemen aan baanatletiek

De grote hardlooporganisaties hebben het de komende maanden nog erg moeilijk om hun evenementen te kunnen organiseren. Met meerdere starttijden per afstand en een beperkter aantal deelnemers gaat het misschien lukken, maar “zonder publiek” en met strakke maatregelen is het de vraag of de deelnemers er plezier aan gaan beleven.
Voor onze leden die zich toch graag willen meten met leeftijdgenoten is de baanatletiek misschien een geweldige mogelijkheid in de komende maanden. In augustus en september staan er alweer heel wat baanwedstrijden gepland en het NK masters op 3 en 4 oktober in Hengelo is natuurlijk de kers op de taart. Onze toppers op de weg kunnen ook tijdens de baanwedstrijden prachtige resultaten behalen en de leeftijdscategorieën gaan zelfs tot en met 90 jaar en verder

Ook een uitstapje maken naar een technisch nummer van de baanatletiek behoort tot de mogelijkheden. Verspringen, kogelstoten en speerwerpen vereisen natuurlijk technische vaardigheden, maar zijn minder specifiek dan discuswerpen, kogelslingeren en hoogspringen.
Tot en met 2017 werden, zowel bij de vrouwen als de mannen, mooie resultaten behaald.
Op dit moment zijn Roes Gaasbeek, Gerrit Verdoes, Henk van Bakel en Gijs Knoppert onze vaandeldragers is hun leeftijdscategorie. Bij de dames hebben we helaas geen enkele vertegenwoordiging gehad in het afgelopen jaar 2019 (zie de ranglijsten van Nico Storre eerder in dit blad).
In het februari-nummer van avVN nieuws hebben we aangegeven om weer met een mannenteam deel te nemen aan de Masters competitie. Corona heeft dit voornemen helaas negatief beïnvloed, maar in 2020 zijn er hopelijk weer nieuwe kansen.
Misschien wilt u mij een groot plezier doen: Kijk eens op de site www.atletiek.nl/ranglijs- ten/2019/outdoor zoek in uw categorie en kijk onder de knop “alles” wat de baanresultaten waren van alle disciplines. Mogelijk dicht u zich kansen toe om bij een bepaald onderdeel een top tien plaats, misschien een top vijf plaats of zelfs een podium te behalen. In dat geval heeft u nog tot 20 september de tijd om zich aan te melden voor de NK masters (zie hieronder) en/of deelname te overwegen aan de komende baanwedstrijden. Zeker weten dat er meer avVN leden op de ranglijsten verschijnen dan vorig jaar en misschien zelfs wel op de wereldranglijsten van Gijs Knoppert.