• Start
  • Atletiek
  • Kilometerteller

Kilometerteller 2016

dezetellerOp deze pagina vindt u alle informatie m.b.t. de Kilometerteller

Actueel

De winnaars van de Kilometerteller 2016 zijn:

Vrouwen:

  • 1e Sonja van Zeelt 1770 kilometer
  • 2e Lenie de Visser 1531 kilometer
  • 3e A. van Rossum 593 kilometer

Mannen:

  • 1e Lex de Boer 3374 kilometer
  • 2e Hans Buis 2941 kilometer
  • 3e JAnton Schuurman 2726 kilometer

Uitslagenlijst/ top 300 te bestellen bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tevens is het mogelijk om tijdens de Vlinderloop een uitslagenlijst te kopen, er zijn voldoende exemplaren beschikbaar. Prijs 2 Euro.

Prijsuitreiking Kilometerteller 2016

Voorafgaand aan de Vlinderloop op 11 maart in Houten vond de prijsuitreiking plaats voor de winnaars van het Kilometerteller 2016 klassement. Lees HIER verder.
Voor info over de Vlinderloop: www.loopgroephouten.nl

Voor contact over de Kilometerteller: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Afgelopen jaar hebben we ongeveer 100 nieuwe boekjes verkocht. We hebben dit in een vrij korte tijd moeten organiseren. E.e.a. liep ook via Cor Terlouw en Johan van Santen, omdat deze heren veel contacten hebben en op veel wedstrijden aanwezig zijn.

De afgelopen weken zijn er ongeveer 70 boekjes teruggestuurd voor registratie en/of herinnering. Verzoek om aan het einde van het jaar (vanaf half november) bij het bestellen van het nieuwe boekje je naam, adres en je email-adres te vermelden! Wanneer je het boekje instuurt graag gelijk het verschuldigde bedrag overmaken!

Een nieuw loopjaar is begonnen, dus nieuwe kansen om mee te doen aan de kilometerteller. Losse verkoop van het boekje is 3 euro (via Johan van Santen,  Harrie Stempher). Verzenden van het boekje €4,50. (3 euro + 1.50 euro porto)

Vragen?

Heeft u op- of aanmerkingen m.b.t. de kilometerteller, neem contact op met Harrie Stempher:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-41555509

Achtergrond

Oorspronkelijk gaf Le Champion (bekend van de lopen in Egmond, Schoorl, Zandvoort en Amsterdam) het trimloopstempelboekje uit. Hierin stonden zowel aankondigingen van trim- en wedstrijdlopen als ruimtes waarin de organisatie een stempel kon zetten als bewijs dat men aan de betreffende loop had deelgenomen. Aan het eind van elk jaar kon het boekje dan als bewijs naar Le Champion worden teruggestuurd ter controle en kon men kiezen uit een prestatieherinnering of registratie van de kilometers. Doordat de lopen steeds meer digitaal werden aangeleverd, bleef alleen het stempelgedeelte over. Het aantal stempelaars werd echter steeds minder, waardoor de commissie heeft besloten er mee te stoppen.
Vele stempelaars betreurden dat. Daarom heeft avVN besloten het stempelen voort te zetten door het boekje "de Kilometerteller" uit te geven. In dit boekje is voldoende ruimte om in een kalenderjaar stempels van verschillende lopen te zetten. Ook kan men aan het einde van het jaar kiezen voor een prestatieherinnering of alleen kilometerregistratie.

De prijs bedraagt 4,50 (inclusief verzendkosten). Bent u nog geen stempelaar en bent u nieuwsgierig geworden, dan kunt u altijd even bij avVN informeren.
Het is de bedoeling dat het boekje bij ieder loopevenement waaraan u meedoet een stempel krijgt. Aan het einde van het kalenderjaar levert u het boekje in bij avVN waarna een ranglijst zal worden opgemaakt over dat gelopen jaar. Hieraan zijn ook leuke prijzen verbonden. U krijgt het boekje terug met een registratiekaart waarmee we aangeven dat de kilometers bij ons zijn geregistreerd en nagekeken. Zo ontstaat een ranglijst aller tijden en worden gelijk uw kilometers netjes bijgehouden. Ooit waren er heel veel mensen die stempelden. Dat is sinds het verdwijnen van het zogenaamde Trimloopboekje flink teruggelopen, ook had Le Champion het de laatste tijd weinig aandacht gegeven en was er uiteindelijk dus mee gestopt. Wij hebben dit als avVN opgepakt en willen het ook onder de aandacht brengen bij lopers die het fenomeen stempelen nog helemaal niet kennen.