Loopevenementen Loopgroep 2000

Loopevenementen Loopgroep 2000

gezellig en goed georganiseerd

an de loopevenementen van Loopgroep2000 doe je ge- woon mee was de reactie van de winnaar van de Zanden- plasloop in Nunspeet en de Koude Polderloop in Nijkerk, Maarten van Zetten.
Het zijn goed georganiseerde lopen, vaak gecerti ceerd, met aandacht voor detail en veelal gericht op strijd in alle leeftijdsklassen. Ook de recreant kan bij deze lopen zijn loopdoel behalen.
Te beginnen op zaterdag 26 januari de Tol trailrun over 7,5 en 15 km met een prachtige route door het bosgebied Wil- lemsbos en het Hulshorsterzand.
Op zaterdag 30 maart volgt de halve marathon van Nun- speet met naast de halve marathon een 5 en 10 km en wat jeugdlopen. Het parcours van de halve marathon gaat gro- tendeels over het parcours van de Zandenplasloop.
De Wallenloop in Elburg is aan zijn 50 ste editie toe op zaterdag 27 april in en rond het stadje Elburg waar na de jeugdlopen de 5 en 10 km lopers hun koningsdag sportief beginnen

Op donderdag 22 augustus volgt de Wiekenloop in Huls- horst over 5 en 10 km en jeugdlopen door en rond de mooie omgeving van Hulshorst een echte zomeravondloop.
Op zaterdag 21 september wordt de Heideloop in Ermelo voor het eerst omgedoopt tot een trailrun. Met afstanden over 7,5 en 15 km gaat het parcours over de bloeiende hei- develden, door landgoed Oud Groevenbeek, langs beken enz.
Op zaterdag 9 november is de Zandenplasloop in Nun- speet samen met de halve marathon de grote klapper van het jaar. Met afgelopen jaar maar liefst 90 lopers binnen de 40 minuten op de 10 km over de prachtige route van zandenplas en zandenbos een echte aanrader. Afstanden 5 en 10 km en jeugdlopen
De Koude polderloop in Nijkerk op zaterdag 7 december met een 5 en 10 km en jeugdlopen, een loop door de Arke- meense polder naar het stoomgemaal en over en de zee- dijk terug. Voor de echte liefhebber van het polderland- schap en de strijd tegen de elementen.